Tânărul L.O.L. (din generația B.R.B)

Tânărul L.O.L. e fiul meu cel mare. Din ¨generația B.R.B.¨, care găsește o scurtătură pentru orice se poate.

Dacă e posibil să înțelegi ce vrea să spună de la prima literă, de ce s-ar mai chinui să spună tot cuvântul. NEA? Adică: Nu E Așa?

Să zicem că dumneavoastră aveți talent literar. Scrieți un text frumos și i-l dați lui L.O.L. (unui L.O.L., oricărui L.O.L.) să îl citească.

Dacă după primele două fraze încă mai citește, e un text excelent. Dacă ajunge la jumătate, este de excepție.

Dacă citește până la final, o să luați Nobel pentru literatură.

b13d0c859a2ff26a_m

Tânărul L.O.L și juniorul Oak

Dacă nu îi place, poți să îl pici cu ceară că nu pune mâna pe carte. Poți să îi spui tu că e un roman clasic, literatură rusă, că o să-i prindă bine în viață sau că rămâne repetent. Nu îi place, da? E.O.D. (end of discussion – ca să nu existe confuzii).

Dacă îi place, citește sute de pagini pe zi, ia cartea în metrou, citește în pauze, la școală, iar noaptea se ascunde sub pătură și încă mai lecturează.

Îl văd a doua zi, cu ochii roșii, cum se chinuie să mă convingă că a dormit. Și eu încerc să par supărată că pierde nopți, dar mi-ar veni să-l pup și să-i zic că sunt câteva lucruri pe lume pentru care merită să pierzi nopți, iar două dintre ele sunt lectura și dragostea.

Ca să îi ții atenția vie, trebuie să fii super-mega-extraordinar de interesant. Cu el nu merge să faci conversație din asta, formală, cum făceam eu cu părinții mei la vârsta lui.

Adică, și dacă mă interesa și dacă nu mă interesa subiectul, ascultam până la capăt și mormăiam și eu ceva, acolo, să pară că particip la discuție. Nu. Pe tânărul L.O.L. doar ce îl vezi că îți pune un B.R.B. (be right back – știți, da?) și se duce în lumea lui.

Uneori se duce fizic, adică zice ¨mă întorc imediat!¨ și părăsește încăperea (iar tu știi că s-a plictisit), alteori se teleportează în altă lume, deși rămâne fizic în fața ta.

Dar tu știi că el nu e acolo, ci printre niște coduri și formule de programare.

Pentru orice întrebare a lui L.O.L., există o aplicație care are răspunsul.

Dacă ne rătăcim prin oraș, până să ajung eu să întreb vreun muritor cum ajungem la stația de metrou, L.O.L. știe deja: a consultat aplicația.

Punctul sensibil al lui L.O.L. este fratele lui, juniorul Oak, mai mic decât el cu 14 ani și trei săptămâni.

Îl alintă, îl răsfață, îl hrănește, îl face să râdă, intră în toate jocurile lui de bebeluș, are grijă să nu îi fie frig, să nu se rănească, să nu se întristeze.

Asemenea efuziuni sentimentale, greu mi-a fost dat să văd la tânărul L.O.L., mai ales în anii ăștia din urmă, când are o vârstă cool.

În suspectez pe L.O.L. că e un fel de hippster al generației lui, adică nu are cont de Facebook și nu își face selfie.

Dacă îi trimiți un mesaj pe mobil, s-ar putea să îți răspundă după doi ani.

Îi place să se dea pe skateboard, să cânte la chitară și este recunoscut pentru modul său original în care a interpretat Fur Elise la pian, sărind peste mai multe bucăți de partitură, pe motiv că el nu cântă părțile care se repetă, că le-a cântat deja o dată.

V-am spus, mereu o nevoie de o scurtătură!

EOS (n.a. end of story – pentru cei care nu sunt obișnuiți cu scurtăturile).

————————————————————————————————–

Ce ar fi dacă ați subscrie la acest blog? Promit să nu vă invadez viața cu mai mult de un text pe lună. Si nu uitati, daca v-a placut.. LIKE si SHARE. Multumesc!
  Share Button
  2 Comments
  • Maria
   November 11, 2014

   Draga mea, impartasim aceleasi sentimente! Sunt perioade la fel de unice ca cele ale micutului Oak. Savuram si impartim cu ei aceste clipe pentru ca sunt ireversibileee!! Iti dai seama cand vor fi ei adulti, ce conversatii vor avea cu copii lor? Hahaha, OMG, NB!

   • Lady Cappuccino
    November 12, 2014

    Maria, si eu ma gandeam ca va veni ziua in care tanarului LOL i se va servi de catre copiii sai un BRB, cand ii e lumea mai draga:). Ca asa e viata… Trecem pe rand prin aceleasi etape. Dar imi doresc pentru LOL si pentru cei din generatia lui sa se bucure din plin de varsta asta frumoasa. Si sa se creada cool, domnule, si sa se comporte ca atare, ca asa e adolescenta si…ar fi pacat sa fie altfel. Daca nu acum, atunci – cand?

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *  Hit Counter provided by orange county divorce attorney